Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levererar drömmar

 

Ge taxitrollaren ett maxbud
han säljer drömmar
hittar akilleshäl som ömmar
stans största kärleksgud

med sitt taxiföretag
fiskar han i natten 
ute på djupt vatten
har förkärlek för svag

nerv på en nattstation
han plockar upp
hon kan inte betala
lovar full diskretion

presenterar sin fantasi
han ska stå henne bi
göra henne skuld-
och problemfri

vilsen blir nån slags slav
han ställer krav
är ju expert på fiske
i storstadens mänskohav

droskan drar stadens synd
lockar med lyx i mix
frälsning med krucifix
för backspegel o förfallna fynd

*'*'*

hon berättade sin historia
sa att hon inte visste
vem hon skyddar med tystnad
vem fan bryr sig om en gloria




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-08-06 22:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört stark denna!
2015-08-07

    Dan Myrbeck
Goda råd är ju dyra. Vad ska då inte drömmar vara?
2015-08-07

    Jane S VIP
Vad får du allt ifrån.;-)
2015-08-07

  i af apa
ja, vem bryr sig om
en gloria...

svart stämning!
2015-08-07

  Marita Ohlquist VIP
Rysningarna stiger genom kroppen när jag läser din text!
2015-08-07

  Nanna X
Svart romantik, gillar stämningen!
2015-08-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Oerhört stark och skrämmande text om stort människoförakt och makt över svaga. Verkligheten överträffar dikten.
2015-08-07

  aol
Starkt verkligen en dikt som fångar en kall verklighet, hattlyft för den vännen
2015-08-06
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP