Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidlös lek



Orden löper som en matta ned
med dessa ord till en flöjts melodi:
”Sök Afrikas röda blomma och bli fri!”

Jag trodde att endast en varm kontinent som Afrika
förmådde skaka loss mitt pärlband av sånger
De satt som fast i min hals…

Idag vet jag mer om att lösa knutar
än då
mina tårar rann
tusen och en…

Min kropp är ett instrument
i tusen och en natt
jag trycker mina höfter ned-upp-ned
känner kraften från Moder Jord
vindens lek i tunna, långa slöjor

Jag imiterar kamelers böljegång
jag experimenterar med fingercymbaler
i ett rytmiskt mönster
tingel-tangel-scenbyte

o, min inre arabiska prinsessa
tungan löper röd och sträv
rakt till altaret…

jag tackar min barndom, ungdom,
tidigt vuxenliv, moderskap
allt som är kvar, som minnen...
”Been there. Done that”

Jorden är gödslad och grävd
Hösten strömmar genom

Mitt huvud...







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-09-09 23:32



Bookmark and Share


    MichaellQ
Mycket bra! Gillar dina ord...
2015-10-05

  Eila
Om det flyr något endast ord över det som finns så är inget att leka det som ordet tidlös som är en eggande form av harmlös
2015-09-14

  Hanna Mari Wallin
Helt enkelt underbar poesi, med sina fint formulerade metaforer
2015-09-14

  ULJO
Poesi när den är som bäst
2015-09-11

  aol
Underbart så fantasieggande vackert skaldat så medryckande,
2015-09-11

  Ronny Berk
tidlösa lekar ... god poesi, ja !
2015-09-11

  Ljusletaren
Släpp hämningarna och följ Moder Jord i hennes svepande dans ... låter ljuvligt!

/kram
2015-09-11

  lila fjäderblomman VIP
Du tar mig på en tidlös resa till Afrika där jag dansar med en arabisk prinsessa genom mina egna kontinenter...
2015-09-10

  petter rost
Din poesi andas alltid erfarenhet. Men erfarenhet kan hanteras på olika sätt – ditt är att delge den med värme, liv i ande och kött. Det är välgörande att läsa dej... tack, du.
2015-09-10

    Dan Myrbeck
Fantasi- och filosofieggande:

”Sök Afrikas röda blomma och bli fri!”
2015-09-10

  Marianne Räf
Skönt innehållsrik text !
2015-09-10

  Anya VIP
Oj så fint med härliga dansbilder. Jag blir glad när jag läser. Vill också se min kropp som ett instrument i samklang med Moder jord. Tack för läsupplevelsen! Sparas!
2015-09-10

  Lars Hedlin
Gillar din text!
2015-09-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande text där din penna spelar afrikanska toner i vackra bilder om liv som var och är.
2015-09-10

    ej medlem längre
Älskar dina ord som sveper med mig lågt bort till en annan kontinent, till ett annat sätt att leva och vara människa i. Tack.
2015-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP