Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


...och hela havet stormar ;-)




Tidlösa passager



Så slocknade solen
och anden lämnade kroppen
livet stod stilla
som i en ändlös väntan
på att cirkeln skulle slutas

håll andan
träd igenom

upphör eller existera




Fri vers av Smultris
Läst 690 gånger
Publicerad 2006-04-24 01:05



Bookmark and Share


  figurett
Du fångar det du vill, mening och ord, det finns egentligen inget att säga mer när du själv vet hur bra det här är!
2006-04-25

  Ola Rydberg
känns mycket själslig för mig
mycket välskriven ochså
2006-04-24

  Per Rydberg
.

Stillsam begrundan, så upplever jag din dikt inför det oundvikliga. Den känns så fylld av andlighet. Jag tolkar in starka känslor och svåra frågor bakom texten - havet som stormar utanför diktjaget och så ett nästan onaturligt lugn inuti. För är det inte det texten gör ställer allt på sin spets?
Därför står de sista orden som valmöjligheterna som diktjaget ser sig stå inför.
Som vanligt skriver du också den här dikten med känslornas nakna penna!
2006-04-24

    ej medlem längre
jättefin text
¤
2006-04-24

  Tessan84
kraftig! det är så att man håller andan när man läser den...

vad är det du väntar på egentligen?
2006-04-24

    Xena
Döden... svår att fånga men du har lyckats
2006-04-24

  Mats L.
Fint skrivet smulan
2006-04-24

  Anna H
Det känns som ett väntrum, där det ena alternativet är att gå därifrån mer levande än någonsin och det andra är att aldrig med gå därifrån, snarare rullas på bår därifrån (fast det kändes nte så poetiskt när jag la fram det så). Jag tror att det kanske ofta är så, man måste välja det ena eller det andra, att leva eller att dö en smula inuti. Bra!
2006-04-24

  Isla Estrecho
Ja den här ingår definitivt i din apokalyptiska "svit".
Dom har något högtravande över sig dom här dikterna du får ur dig just nu. Alltså inte högtravande på ett negativt sätt. Dom känns bara så mycket mäktigare och STÖRRE än vad den korta texten ger ett första intryck av att vara.

"upphör eller existera"

Jag väljer det sistnämnda, Smultronblomman!
2006-04-24

  sol
nu börjar jag känna igen den styrka du visade från början! när allt var glitterregn och kursivt... men mognare.

läskigt genomträngande ord.
gillar överskriften - iriterande ironisk..

lemlästande vackert.
2006-04-24

    Cronopio
Den är apokalyptisk. Kort och snärtig och får med allt som räknas. Nu står man i början av tunneln. Vad finns på andra sidan?
2006-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris