Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snÄcka

 

 

har du någonsin målat ett löfte i blått

hängt himmel i en mast över ett hav

litat till en våg som slår en strand genom

det som är livets nav

 

jag satt en afton på ett skär

och såg måsarna ovanför

Himlavågad och jag tänkte att vitt vill jag flyga

jag vill ränna omkring

på stjärnegator just därför

 

det allvar som slukar oss, var dag

det vi ska brygga, borda för och knopa

genom alla beslut och dessa uteslutna skratt

 

 

 

 

Finna lyckan allihopa?

 

och jag såg vita gäss fylla slukvågor i fjärran

såg hopp och vilja

jag såg tro

 

och jag tänkte för mig själv, där jag satt

att finnas till, att hjälpa

det är så en människa kan gro.

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-17 21:21



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Underbart fint!
2015-10-22

  Fem hjärtan VIP
Mycket fin text och jag gillar speciellt slutet "att finnas till, att hjälpa det är så en människa kan gro" Mycket sanning i det...
2015-10-18

    ej medlem längre
Det är en fin text!
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP