Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ros denna höst vid Vänerhavet. Foto av Eva Akinvall


Har du nånsin hört talas om kärlek

 

Har du nånsin hört talas om kärlek

Har du nånsin hört talas om tro

Har du nånsin hört talas om hoppet

Som bygger bro på bro

 

Kom låt mig känna dig nära

Kom låt oss alla nu lära

Om hopp tro och kärlek

 

Närmare Gud till dig till oss

Det tändes ett Julebloss

I nattens blåaste timma

Var är vi, vart vill vi

Hur finner vi väg i vår dimma

 

Ett hjärta klappar ej alldeles allena

Människor med människor

nu vill sig förena

Vi vill så mycket här förkunna

under korta men ändock ganska långa levnadsstunden

Vi blir återfunna

i Guds kärleks hopp och troljus

Vi söker finna ett härligt kärleksrus

Med fötter fasta mot Jordamarken

Med händer tätt intill trädabarken

och tårna letande leran och rötter

Vi fryser ej längre om våra fötter

 

I timman så sen som är slagen

kling klang

Vi lär oss i sinom tid lagen

Som säger oss sanningen om livet

Till den som ger ska mycket bli givet

 

Mån tron stå opp

Mån kärlek och hopp

Övervinna de krafter

Som åt motsatsen strävar att ge sina röster

 

 Eva Akinvall 2015-11-25

 

 

 

Bilden: Soluppgång över Vänerhavet en höstdag 2015, mobilfoto av mig :)

 

 

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 418 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-26 16:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så ljuvligt fint skrivet och hoppfullt!!!
2015-11-28

  Linda CH VIP
Himla fint och trösterikt!
2015-11-26

    ej medlem längre
Härligt Eva!
2015-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)