Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alabaster

 

Hon pratar högt för att inte märka ensamheten
lite småstrunt när hon går runt och tänker stort
alienerad i avskildhet, skriver om sånt hon vet

ibland blir det tungt att bära, att hon gisslat sig
- drar sina dar genom dårskap
själens knaster när hon trampar på skärvor
- gamla lagningar av alabaster 

tiden blir en kattsvans som leker med sig själv
när nyfikenheten ägnar sig åt sånt den vill lära

ett lurvigt sällskap spinner en silverbro av ro
och hon inbillar sig att hon har lika många liv
att morgondagen kommer göra allt annat så litet




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 599 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2015-11-27 12:58



Bookmark and Share


    glasa VIP
ja, en alldeles underbar text

..och alabaster

ett märkligt vackert material
så hårt som sten
men samtidigt till viss del genomskinligt
och så villigt att låta sig omformas
av ödet

kram till livsvetande generösa poeten


2017-01-17

  Lars Hedlin
Verkligen starkt!
2015-12-05

  Johan Strömstedt
En naken och i många stycken avklädd text. Liknelser och formuleringar mycket väl framlagda. En spännande text.

2015-11-30

  Staffan Nilsson
Tänk så mycket vackert det går att göra av alabaster
2015-11-30

    ej medlem längre
"ett lurvigt sällskap spinner en silverbro av ro
och hon inbillar sig att hon har lika många liv"
Härliga rader.
2015-11-30

  i af apa
ja,
"tiden blir en kattsvans som leker med sig själv"... så fint skrivet! om människa & djur i vart hus...
2015-11-28

  Sommarina VIP
Ja såsom livet. Bra bra text
2015-11-28

    ej medlem längre
kattlivet är evigt
som din titel+
2015-11-27

  gunnnar nylund VIP
Låter nästan som när jag själv går
där hemma och pratar med katten....
hon är lite filosofisk av sig, svarar alltid
med ett Mjaaa på mina frågor.

Bra text!
2015-11-27

  Robin V
Fin skrivet om melankoli!
2015-11-27

    Dan Myrbeck
Bra & Tänkvärd!
2015-11-27

    ej medlem längre
Det kan man förstå att det blir långsamt i ensamheten även om katten är ett sällskap.
Ibland kanske det ändå känns som för en jänta i en dikt:......stôga blir tränger å tränger/å förlôte mej Gu e sönn så stor/men iblann blir ja le ôt bå katta å mor...

2015-11-27

  Palett
Så fin text, underbar läsning.
2015-11-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin tecknat porträtt av ensamheten, där katten blir en vän.
2015-11-27

  Magdalena Eriksson VIP
Å vad bra du skriver. kattsvans och allt får du med!
2015-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Ett starkt berörande porträtt!
2015-11-27
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP