Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tanke om vår omvärld och vad vi ger till nästa generation...det börjar med vår


Utan nyckel



när jag var liten

sprang jag längs gatan som nu ser så kort ut
men då var mil av äventyr
smällde jag igen dörren efter mig och rusade

när jag var liten

var december en vintermånad dekorerad av frost
var kinden var rosigt stel
men värmdes av yrande lek och snöbollars susande

när jag blev stor

var jag plötsligt i en ny värld jag inte känt förut
ansvar löste av vardagsbestyr
ytterdörrens två lås för vårat misstänkande

när jag fick en liten

var hjärtat mitt täckt av bräcklig rost
härdat av sociala fel
någon att älska blev mitt inres polerande

när han var liten

försvann han med mamman söderut
för hans bästa min tortyr
delad närvaro men evigt i mitt tänkande

när han börjat bli stor

är skägget märkt av ett grått borst
likväl gör han mig hel
larm på dörren helt nydanande

jag är fortfarande utan nyckel
har inga svar
men min största önskan vore
att någon gång höra honom säga
sitt egna barn

när du var liten...

behövdes ingen nyckel mer




Bunden vers (Rim) av [ShadowWalker]
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-06 21:00



Bookmark and Share


  Mike
Det här är så oerhört starkt. Ditt berättande, din poesi är underbar att läsa. Till barnen, alltid till barnen.

2015-12-28

  Micael Axelsson
Du skrivande broder, hur då här låter mig ta del av bilden plockade från vår värld, genom stunder, snabbt bläddrande, likt korta glimtar av flash-backs...

ja, nog är det väl så, detta vi innerst inne önskar barnen
2015-12-10
  > Nästa text
< Föregående

[ShadowWalker]
[ShadowWalker]