Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bondage - ett hotellrum bort när Paris ligger med våren

 

Mandaten gav jag dig. Att se seglen bli mindre är då mitt val. För varje kärlek blir jag på något sätt svagare. Var den då aldrig min att vinna. Se, känna, vårda. Som för mig tanken bortom de vågor hon bryter. Och du står där redo att segla.

Jag vill ropa vänta.

Dymling av klockspelet är det jag nu ägnar mig åt. Med läderband som borde vara knutna runt lederna. Jag skakar. Som du skakade genom andningarna. Och ändå lät du mig gå.

Jag ropar vänta.

Bland stoftet du bar med dig hem. Genom ett land som känns som en öken klarar jag bara korta stunder av ensamhet. Bilderna av dig är diffusa och samtidigt har de aldrig varit tydligare. När jag inte längre söker bekräftelsen.

Jag väntar.

Försoningen som skall äntra mig. Likt en ömsint tjur. Ibland får djuren tjäna som metaforer i våra fantasier. Alla mina kläder är nu röda.

Vänta.

I den död jag lever finns ändå hopp. Som den vita månskärva som bryter genom nattdimman.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-14 22:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sinnligt, mångfacetterat, musikaliskt.. och oändligt poetiskt..
2018-06-18

  Goraxy 89 Orion VIP
Tack för en fantastiskt fin text. den tilltalar mig alltigenom. Jag hade en farbror en gång RIP - Som ung bytte han flickvän så ofta att dom frågade hemma, vad han sökte egentligen? Svaret var bara så fyndigt: "Kärleken är evig men föremålen växlar" Kärlek som håller livet ut är sällsynt, om man inte söker den högsta formen som är (Du Vet!) Att läsa dina texter ger mig verkligen stoff.
2016-03-15

  mike irow
man hittar sig själv--
i svaghet...
efter kärlek?...eller
bland stoftet?..,eller månskärva?...
kanske i hoppet...vacker-
skrivet o titel...lite lamento...
som det kan varken skrivas eller förtigas-finfin sätt....o dikt!
2016-03-15
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP