Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt direkt ur märkligheten..


som polstjärnan alltid finns kvar

 

i ojämna andetag
stannar du så där

förundras över polstjärnan
den styrka den bär under molntäcket
som mitt varande låter sig

lätt i snön med röda stövlar
de som bär mig över myren
genom näckrosorna
min symbol för frihet

i kupade händer
föddes jag så där

ett ansikte aldrig reflekterat
som den yttre världen
känner sin spegelbild

konturerna bleknar
kärnan är skarp

jag har passerat

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-03-26 00:02



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Det finns ett svindlande djup i den här texten som talar om mognad, både som poet och människa !
2016-03-28

  Änglaögon
Dina ord talar om inre styrka. Fint skrivet.
2016-03-26

  surface to air
"ett ansikte aldrig reflekterat
som den yttre världen
känner sin spegelbild"

Så väldigt fint!
2016-03-26

    tramp
ja ! En framåtanda som jag älskar !



2016-03-26

  mike irow
och mistiskt som att hålla ut och
så övernaturlig och undernaturlig
till dess att allt blir klar från ojämna
andetag tills du har passerat
vackra ord..

2016-03-26

  Blomma-Stjärna VIP
jag blir glad när jag läser - känner ett slags frihet och stabilitet stiger ur denna dikt
2016-03-26
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP