Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesin dör i vaknandet


Vem stannar?
                och vem hör?
till alla
du som minns i minnenas vinge
längs sidorna
som gungar sagor
i barnens mun?

: poesin dör
i det oändliga vaknandet
bland duvorna nära himlen
som flyger och flytar på nytt där
stirrar jag i ditt hav
faller jag mjuka stenar
som inte finns

vi lever i den eviga födseln av vind
hör! är det björk
som lyfter upp
lövverket  eller lärk?   eller...
se...där! hjorten går sina stigar
betande solfjädrar




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 510 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-03-26 20:46



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Vackert, vackert...och en jäkla bra titel! Den klurar jag på..
2016-06-03

  Luciana Pascual
..."vi lever i den eviga födseln av vind.." ...
2016-05-03

  Solstrale VIP
Ett litet konstverk du skaldar fram, njutfullt att läsa!
2016-05-02

  Ninananonia VIP
Gillar..
2016-04-19

  Bibbi VIP
Skriver under på Zavanna.
2016-04-07

  louisegirl
Målande vacker poesi
2016-03-31

  StinaJ VIP
Fint diktat om poesins livsnerv...livet och känslan och förmågan att se det vackra i tingen
2016-03-27

    ej medlem längre
Dina ord säg mig att poesin inte är en väg mot slutet utan en förutsättning för att hålla sig levande.
2016-03-27

  Rise Little One
Vilken fin poetisk ordtavla!
2016-03-27

  Gisela Nordell
fin sagopoesi i dina rader, skapar bilder att minnas
2016-03-27

  Karina"Kia"
Solstråle behövs i denna himmel....
Duvor kan vara döden och få evigt liv
så likt som havet...oändligt likt!

Men

Livsutrymme,upptäcka,lyfta,utveckla och går sin egen väg...

Är livets framfart och livet pågår i en snabb framfart!
2016-03-26

  Goraxy 89 Orion VIP
bitvis sagolikt sköna strofer som "längs sidorna / som gungar sagor / i barnens mun" / ! eller "i det oändliga vaknandet / bland duvorna nära himlen" / sedan - viss ojämnhet >> faller mjuka sten? - om du tar bort a:et från mjuka så blir det rätt - alternativt mjuka stenar plur.
"hjorten går sin stig /betande solfjädrar / Bra.
2016-03-26
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow