Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En höstsaga såhär på vårkanten!


Evighetsregnet

kallt,
vätan flyter floder,
is längs kalla kårar
och grå vy som föder ångest

vinden tränger igenom,
solen har gett upp sin kamp
brunlöven bildar täcke över det
som en gång var grönt,

kylan svarar inte,
skapar inga liv,
den bara tar, bedövar och släcker

regnet lägger sig på ytan
och sköljer bort minnen
som kunde värma

rädslan är inte mörker eller svärtan,
det är att se ljuset utan att få ta del av det,

betongträden som aldrig bryts vid storm
står rakt upp och längtar efter de färger
som nyanserar och skapar,

men det är kallt,
nordanvinden regererar över vidder,
bildar is på det levande döda och
hoppas på mirakel,

evighetsregnet upphör inte,
det slutar inte,

det spelar heller ingen roll hur många
höstregn du varit med om,
det är lika överraskande likgiltigt
var evigaste gång.




Prosa av Max Poisé
Läst 296 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-02 19:47



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
gillar texten och känner igen känslan..."spelar ingen roll hur många..lika överraskande likgiltigt..."och
den frasen jag gillade mest är
"rädslan är inte mörker eller svärtan,
det är att se ljuset utan att få ta del av det" fint fångat om höstregnstristessen.
2016-04-02

  DominiQueen
Ja, Du sa det själv...

M i R a K el

Aldrig jag skulle missa det, el och Mirakel är strömmen genom oss som vill mer.... Är detta mörkret fler gryningen? Tur vi har el? ;-)

Käre vän, jag vet så många som prövas nu, kanske ett kollektivt undermedvetet - så låt om oss höja i valfrihet till det övermedvetna

Evighetsregn av renande Änglars tårar
Färger målas upp bortom mänsklig perception
Ååå - så vackert
Ser Du bortom Regnbågen Max?
Du kan se ljuset... I know you can...

Why?
I just know.

Sorry, Mirakel funkar :-)

Varmaste vårhälsningen
Din vän i ljus
DominiQue
2016-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé