Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


stanna mjuk om du kan

 

Ord som ingen tar emot. Tomheten slår till med full kraft. Klarar inte väntan längre. Har aldrig klarat den. Och ändå. Så mycket av väntan. Tar stryk för naiviteten. Längtan efter det riktiga. Förstår inte spelet. Spelar aldrig spel. Och ändå. Så mycket spel. Inget av detta kan förstås. Av den som inte förstår. Allt som gavs. Utan krav. Och ändå. Alla krav. Som inte sades. Inte visades. Men som fanns där som en tro. Inte krav. Men en förhoppning. Den som grusas. Lämnas obesvarad. Det hjärta som inte vill bli hårt får kämpa.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-05-22 19:24



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Vi är alla skådespelare, aktörer i en pjäs - en tragisk komedi, en samhällssatir som kunde ha skrivits av Molièr. Den om det Svenska, Finska, eller Norska välfärdssamhället. Man måste kunna spela sin roll övertygande och bra, så får man applåder av publiken som i huvudsak bara sitter där och bedömer intrigerna och din insats. Glömt repliker igen? Ajjaj...! Hoppas någon viskar dem åt dig?
2016-05-23

  Blomma-Stjärna VIP
ja, att relatera med en het förhoppning som grusas kanhända just vid uppfyllandet--- --- chockerande hårt ----- men bitterhet är inte det ultimata svaret, så - stanna mjuk, kämpa
2016-05-22

  Annie b'larsson VIP
Varför i hela friden har du inte fått någon kommentar på detta! Ett bedövande vackert och starkt stycke prosa. Mycket fint.

Bokmärker.
2016-05-22
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP