Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regnet öser ned

vad allt hade jag inte kunnat skriva idag
- sol på mors dag, sång och gitarr
blåbärspaj och småprat
och somt som slingrar sig ut ur minnenas arkiv

tänk att jag klarade av vardagsensamt ansvar om tre barn
men visst, någon gång, brast jag, i förstående uppmärksamhet
kanske mest för den äldste - det är så lätt att se till de mest omedelbara behoven!

jag hade kunnat skriva om politikerdebatten
varför tål vi att politiker käbblar med varandra
varför anklaga, tvinga fram försvar
det är inte någon enskilds fel
att vi har mycket att ordna med
välfärden och solidariteten
- "flyktingkrisen, segregationen, jobben, bostadsbristen"

jag hade kunnat efterlysa en gemensam vilja och vision
men nu är det så att min energi runnit ut
tänk vad skör jag blev
för en tand i mitt leende
som helt utan förvarning bröts

det blixtrar och blixtrar på nattsvart himmel!

glad är jag ändå, att blixten inte är en bomb
att jag har ett bo, en telefon och folktandvården
att be om hjälp
- helst snart!

(hur mycket kommer det att kosta mig
räcker det med ett besök
gör det ont
kommer lagningen att se bra ut?)

nu öser regnet ned!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-29 23:33



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och äkta
2016-06-03

    Dan Myrbeck
Politik är som tandvård, man kan stå ut om man är bedövad. Annars blir man bedrövad.
2016-05-31

  Anya VIP
Den här tyckte jag om. Den känns så äkta i både ljus och mörker. känner igen mig själv...går inte en dag utan att jag tänker på fel man gjort som förälder...och tandläkargrubblerier....så fort en tand strular. Mycket bra!!! Bokmärkes!
2016-05-31

  lila fjäderblomman VIP
Jag älskar hur du väver ihop då och nu. Får en trygg känsla. Otur med tanden, lycka till med det!
2016-05-30

  Karina"Kia"
Ditt leende kommer alltid bära sol...ditt du är en sol..
Men visst en tandläkarhistoria är ingen sol..bara pynta och le brett..jag är i tandläkarstolens tandläkaren grepp
Kosta vad det kosta vill
ge mig ett normalt leende till liv..ja ska va som det va innan..hitta inte på något dumt...när man ligger där i tandläkarstolen skakar och är i tandläkarens händer...va kommer hem att hitta på.................

Du skriver så rakt ur hjärtat så jäkla bra!

Bravo!!
2016-05-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig läsning om stort som smått, bjuder du läsaren på, med fantasirik poetpenna.
2016-05-30

    ej medlem längre
Även om regnet öser ner så bor solen och livskraften i dina ord. Du skriver och jag fängslas av din text.
2016-05-30

  Marita Ohlquist VIP
Du har en förmåga att fläta samman det som varit med det som är till en bra sammanhängande text!
2016-05-30

  ULJO
Trevlig läsning från din penna. Men att gå till tandläkaren är ju rena rånet
2016-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP