Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skeva fokus

tidens gång är ju uppenbar för våra kroppar och för våra tankar
att jorden är platt är sant, ur vårt fokus på världen

universum är fylld av radiovågor och neutriner
och mörk materia, finns kring var och en av de galaxer astronomerna observerar

den moderna tidens innovationer i teknik
kommer från
den allmänna realitetsteorin
och kvantmekaniken

den ena säger att universum är krökt rum
den andra säger platt rum
den ena talar om kontinuitet
den andra om slump

den allmänna relativitetsteorin har gett oss astrofysiken
kvantmekaniken har gett oss kärnfysiken

de båda teorierna fungerar
men kan inte fungera samtidigt
då de motsäger varandra!




Prosa av Blomma-Stjärna VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-06-05 18:51



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Intressanta funderingar!

Visst är det så, vi kan bara uppfatta två av de tre (eller fler) dimensionerna... Tänkvärt...

Missa inte:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1718346

2016-06-09

  Lars Hedlin
Gillar din text!
2016-06-08

  Anya VIP
Oj...här får man ha tungan rätt i mun för att hänga med. Bra djupdykning i de stora frågorna. Själv har jag fastnat vid att det måste finnas ett parallellt universum....en parallell mig.. när jag tänker för mycket knakar det. ;)
2016-06-06

  Marita Ohlquist VIP
Helt fantastisk text som sätter fart på tankeverksamheten!

2016-06-06

  Respons VIP
Var är den kännande längtande människan i denna rymd av observationer och teorier? Bra text som väcker perspektiv, känslor och tankar!
2016-06-06

  Karina"Kia"
Stor jäkla bra Applåd!

Du har skrivit ner..helt obetalbart..helt rätt och inget man går runt och tänker....men du ...du.... "Afrikas röda blomman"
Gjorde det på ett fantastiskt Bravur sätt!

Underbart!
2016-06-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Välskrivet om intressanta teorier, att fundera kring.
2016-06-05

    ej medlem längre
Du berör känslorna med dina tankar...intressant text.
2016-06-05

  ULJO
Bra text i sommarkvällen. Bra att man tänka till lite.
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP