Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

grannsämja

inte bara täcket som vi sover i, har vi "ärvt" från grannparet
här finns en lampa, ett skåp, en spegel med mera

vi leker med deras barn och följer deras utveckling
när de är borta passar vi deras katt

jag plockar så mycket körsbär jag vill, i deras trädgård
och vi går till varandra när ett ägg, en lök eller en skvätt mjölk fattas...

ikväll var vi inbjudna på bröd och vin
vi gillar att prata
har massor att dela med oss av
att tycka om
att undra över

imorgon kommer de hit på tårta




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-07-18 23:43



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så fint med sån grannsämja, underbart att ha det så! Fin text, harmonisk grannhyllning, tycker om känslan du/den förmedlar!
2016-08-25

  Karina"Kia"
Underbart med en bra relation till grannar och att man kan känna sig komma och gå..plocka körsbär i min trädgård,du passar katten några dagar..

Underbart bra!

Denna dikt fick mig att bli varm i hjärtat..precis så det ska vara

Man Ska Kunna Hjälpas Åt<3
Utan "Krusiduller"
2016-07-22

    Dan Myrbeck
Toppen! Det är bättre att äga t ex bilar gemensamt i en pool. Ja, alla sådana initiativ!
2016-07-19

  Marianne Räf
Härligt, med så goda vänner
inpå knuten !
2016-07-19

    ej medlem längre
Vilken underbart positiv text!
2016-07-19

    ej medlem längre
Just så! fint med grannsämja!..
2016-07-19

  Michaela Dutius
Den okomplicerade, enkla men underbara gemenskapen som bär vardagen och färgar den gyllene....så väl beskriven
2016-07-19

  Rise Little One
Härliga relationer att njuta av dagligen!
2016-07-19

  Stephie
Grannskap när det är som bäst.. ger värme som finns kvar även när vinter flyttar in!
2016-07-19

  Marita Ohlquist VIP
Känner grannsämjans glädje bubbla i texten!
Ovärderlig gemenskap, att ge och få.
2016-07-19

  Respons VIP
Viktiga goda relationer att glädjas åt!
2016-07-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Lyckan att kunna umgås i vardag och fest, med människor man trivs med. Det skriver du målande om i bilder man ser framför sig.
2016-07-19

  Johan Strömstedt
Din text beskriver en slags lycka de flesta av oss människor skulle vilja vara en del av. Varför är det inte så?
2016-07-19

  lila fjäderblomman VIP
Precis så ska det vara - underbar grannsämja!
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP