Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olycksbarnen

 

midnattssol på köksstol, orolig nattvak
undrar om golvet bär, vill ju ha dem där
behålla olycksbarnen under sitt tak

byråns utbildade tungor löper amok
hon lägger band, tar dem i hand
arg utan makt diskvalificeras som tok

hos faster full av fantasi vill de förbli
villkorslös vaggar, plockar bort taggar
men spirande slits itu av ett sockansli

självkritik är inte maktens starka sida
deras agenda är inte lätt att vända
när prestige ska topprida får barn lida

*

flyttas, nu stammar liten söndersliten
storebror måste natta, nya regler satta
främmande värld för liten, ny blir riten

storebror stirrar, sover så, vakande
nattens vidöppna barnögon 
och lillasyster, ansvaret är skakande

- vuxna egon

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-08-09 23:40



Bookmark and Share


    KeB
Sorgligt, sant, äkta, rakt! Stannar med vemod i mitt sinne!
Tack!
2016-08-15

    Dan Myrbeck
Klart klok text
om ett
klart oklokt
samhälle.
2016-08-11

    glasa VIP

"storebror stirrar, sover så, vakande
nattens vidöppna barnögon
och lillasyster, ansvaret är skakande"

hela din text
särskilt, särskilt särskilt
dessa orden
är med barnen
är hos barnen
ÖVERGER DEM INTE
SVIKER DEM INTE

ÄNTLIGEN DU
ÄNTLIGEN KÄRLEKEN SOM TALAR
SOM SKRIVER FÖR DEM

SOM INTE VIKER FRÅN DERAS SIDA

ALLA DESSA BARNEN
O-L-Y-C-K-S-B-A-R-N-E-N



2016-08-11

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som gör mig både arg och besviken.
Alla dessa barn som de bestämmande inte lyssnar på.
Undrar ibland om de har missat ett antal lektioner under sin utbildning.
2016-08-11

  i af apa
"Olyx
barnen" är barn
som skulle behöva
lite lyx i tillvaron,
sa en klok man till mig en gång...
visserligen är stavning olik
men kanske ändå....

fin hudlös
berörande teXt!
2016-08-10

  Elias N. Lockne
Så otroligt bra skrivet! Barn råkar alltid illa ut, för de kan inte stå upp för sig själv och tas på allvar. Även barnet i varje vuxen råkar ut för det, där de stora människornas egon frodas.
2016-08-10

  Magdalena Eriksson VIP
många välutbildade ska ha sin åsikt om placeringar
många som i slutändan inte förstår att det rätta för barnen
för de vågar inte se utifrån barnens perspektiv.
2016-08-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Bara för sorgligt att detta händer! Barnens bästa, det skiter man i.
2016-08-10

    ej medlem längre
Sorgligt öde. Myndigheters övergrepp på försvarslösa små. Ingen hänsyn tas, lagen visar sin makt.
Berörande text, bra skrivet!
2016-08-10
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP