Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Styrka

Det sjuka barnet se ömheten i moderns ögon
och finner styrkan att tillfriskna.
Den lilla blomman sträcker sig mot solens gyllene strålar
för att orka ännu en dag.
De skräckslagna fölet ligger helt stilla under rovdjurets nos
för att ånyo skåda livets prakt.

En man insjuknar i livshotande sjukdom
och dödens tunga ok sänker sig som en skugga
mannen greppar efter livet
likt ett barn söker tillgivenhet.
En kvinna föder ett barn under gripande omständigheter
när mötet uppstått är kontakten sluten
och åtagandet blir genast en självklarhet.

Livet finner styrka och mening ur kaos
söker nya vägar för sin existens.
Som om det flyktiga och flämtande ljuset drar energi
ut ur det ständigt närvarande mörkret.
Söker nya vägar mot alla odds
för att blomma upp ur intet.
Det viktiga är inte svaret på frågan
utan att helt enkelt fortsätta leva och utvecklas.

Ingen frågar i den stunden varför vi kämpar
det självklara ligger i kampen för att leva.




Fri vers av jörgen g
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-15 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jörgen g
jörgen g