Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sången från havet



Kan du höra dess rytande
det är jordens själ
En urkraft utan like
som gröper ur sten

Bränningarna rämnar klippor
i en föränderlig rytm
Sången från havet
flyter genom livets puls

Med omätbar styrka
och outgrundlig mål
blandar sig sången
med livets fria vilja

Ena stunden
rusar han fram i ursinne
I nästa tröstar
hon dig rofullt till sömns

Dess flyktiga känslor
kan du aldrig gripa
Över vindarna bärs
dess mäktiga stämma
Dess längta finner endast ro
i gryningens prakt

Havets sång befriar din själ
den lugnar ditt rastlösa väsen
Ut ur djupen viskar den
ett budskap till ditt hjärta

Vårt innersta den berör
Sången från havet




Fri vers av jörgen g
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-15 17:36



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Du fångar havets mäktighet & samtidigt dess förmåga att vagga själen till ro på ett behagligt & tilltalande sätt. Jag uppskattar mycket dina ord. Tack för att du delar med dig!
2023-08-12
  > Nästa text
< Föregående

jörgen g
jörgen g