Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

? - var är du nu - är du - ?

?
vad är viktigt egentligen
vad är väsentligt
har du någonting
att berätta
?
var tar vi vägen
när vi inte andas mer
?
dem du känt, har samlats
för att minnas
att du funnits
?
var någonstans är du, Helen
?
vi sjöng, vi bad och grät
och prästen höll tal
?
i en kista
prydd med rosor
och daggkåpeblad
låg den kropp vi kallat vid namn
?
såg du oss
såg du våra tankar
saknad blandad
med livskänsla
?
vi följde kistan med ditt lik, ut
till en lång svart bil
varma
som solens strålar
var de kramar som vi gav varandra
?
du skulle ha beundrat din dotters hållning
hennes blonda fläta med virkade blommor
men du är ju inte vanligt levande
så jag vet inte hur du ser
på oss här
?
var är du nu
- är du mer
än död kropp
bränd till aska
?













Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 458 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-09-27 21:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du beskriver det bra här!
2016-10-06

  lila fjäderblomman VIP
Döden ger många frågor för de efterlevande och endast svar för den som lämnat jordelivet. Alla får vi svaren när det är dax. Berörande och filodofisk text.
2016-10-01

  Monika A Mirsch VIP
Jag håller med Anya,
din dikt är djupt talande
ur den svarta sorgen
och vi vet, att du finns
för dem som dig minns.
2016-09-28

  Respons VIP
En fin beskrivning om tankar och känslor under en begravning.
2016-09-28

  Marja-Liisa Koski VIP
Hon vilar sig i Guds rike, på en underbar plats, där vi alla slutligen hamnar.
Med varma kramar!
ML
2016-09-28

  Anya VIP
Mycket stark text om en begravning. Tycker mycket om din fina text som ger mig bilder. Sparas!!!
2016-09-28

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text som berör mitt innersta.
Läser och läser om, blir lite blank i ögonen.
2016-09-28

    ej medlem längre
Frågor som söker svar. Dina ord flätar känslor och tankar som berör.
2016-09-28

  Karina"Kia"
En dikt djup och uttryckligen stark..
Beklagar sorgen...Livet som skulle ha funnits med ett bra tag till...

Att skriva,beskriva ett begravningståg så man känner i hjärteroten hur ni hörde ihop..känslan du ger är inget svek..och hennes död är!

Tomrum stort ekar denna dikt....
som att springa ifatt ett liv som nu inte finns!

Mycket mycket starkt skrivet..beundransvärt starkt!
2016-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP