Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ty riket är mitt

Jag springer längs stranden. Havet når mig inte. Det fångar mig inte. I detta gränsland är jag kung. Men även jag vet att havet är djupt.

På nätterna drömmer jag om fiskar och maneter. De utstöter underliga ljud. Sjögräset slingrar kring mina fötter och jag är ute. Ja, jag är ute!

Det glimmar till och så vaknar jag ur min dröm. Jag springer längs havet. Den enorma massan för att släcka min törst.


Jag flyr längs vidder och vidare. De för mig mot nollpunkten där ingenting finns utom jag. Bara jag är kung i detta rike.

Dess magiska sagor har jag nedtecknat. Dess undersåtar lyder min minsta vink. Jag drömmer mig in i varenda liten detalj i dess stora världar. De fyller mig med lust och längtan. Hela denna värld för att släcka min törst och jag älskar det.




Fri vers (Prosapoesi) av Bengt H VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-16 16:12



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
En fridfull sinnesstämning.
2016-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP