Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Tellus kemi"



Snöflingor skall kyla
bort min feber inuti

Och ångan värma upp
min stela kropp i bastun


Och jag skall svänga mig omkring
med dig på oslipade skridskor
i rangliga åttor på knagglig is

Och ligga på ett fördäck
till en segelbåt och titta
upp på fluffiga moln

Den magiska formeln
Som omger och omdanar
Hela vår Jord. H2O

tillsammans med Solen
och fotosyntesen



Tack Robban!
Med dina sjungande atomer
som far glittrande omkring
Där uppe bland Molnen

Den magiska formeln
H2O.
som omger och omdanar
hela vår jord!

"Vatten bara vanligt vatten"





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-12-04 07:15



Bookmark and Share


    jaybird
Vattnet lever under ständig press att förvandlas, att anpassa sig, att ta emot, att blanda sig med, att byta skepnad.
Men H2O strävar alltid tillbaka till H2O i sin fenomenala tidsresistens. Allt annat förändras. Vattnet - en luttrad nostalgiker.

Sann poesi om naturens källkod. Vackert, Sefarge!
2016-12-04

  Stefan Albrektsson
Ja, fuktigt är det och själva skvalpar vi omkring till ca 70%.
2016-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP