Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Biblioteca de Babel

tänk ett leende som skjuter

som en oväntat

glasvit stjälk ut ur ett hjärta

 

som att resa femtontusen mil

med ett altare av smältvatten i famnen

utan att egentligen vara på väg

 

eller som ditt nästa steg

eller nästa

fast kanske ännu mer som

 

den där tigern med fyrbåkspupiller

tecknad av rälsar och motorvägslinjer,

färjeanslutningar, var och en leder hem

 

som rör sig genom rummet dem emellan

oupptäckt, oövertalad,

din

 

men ändå allra mest som

att se dyningarna runt

bergsmassiven

 

och minnas att täcka dem med 

hur blomkalkar vittjas och fylls igen

bakom vingslag snabbare än ögon

 

eller 

gör det riktigt enkelt, tänk

 

ett färgat band runt en handled

så obegripligt 

vanligt att du förstår

 

hur fort jorden rör sig, hur långsamt

nästan stilla

regnet slår




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 472 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-01-14 04:48



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"så obegripligt vanligt att du förstår..." tänk så enkelt det kan vara att förstå, på djupet
en rasande fin start ger Du i beskrivningen av ett leende, jag är såld. Bokmärker.

2017-02-07

  TrollTörnTrappan VIP
Vad som dröjer sig kvar här - bland miljoner hisnande intryck - är : 1) "altare av smältvatten i famnen", 2) hur varje tecknad väglinje leder hem, 3) "vingslag snabbare än ögon" (även leendet verkar så snabbt?)
2017-01-15

    Melona
Hjälp! Vilken dikt!
Den gick inte att värja sig emot!
Måste läsa och läsa igen!

Din poesi är sannerligen något extra!
Alltid.
2017-01-14

  Nanna X
Gillar mest det färgade handledsbandet. Konkret festival liksom.
2017-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund