Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han sa han hette Glenn



pojken
du vet att morgonen reste sig
och du la dig med sömnen
jag åkte hemåt med
din vän i mina öron
och solen i mitt vänstra fönster

högvakt
pendeltåg
och järnvägsspår

allt utan dig

du vet backen hemåt
den lutade uppåt
och solen steg
solen steg
jag vandrade ensam
ljuset var bedövande
så olikt vår mörka värld
du vet, jag smakade smultron
och hade nyblekta slingor

mitt hjärta kände alltid mer
än vad förnuftet gjorde

nej, du är ingen för mig
ingen för mig
ingen för mig


jag satte mig i solen, pojken
med den där elvis
med den där elvis och sommarslingor

tom på saknad

full av längtan




Fri vers av Smultris
Läst 613 gånger
Publicerad 2006-05-29 10:55



Bookmark and Share


  mysanpysan
ja du, jag sitter här och försöker komma på
vad jag ska skriva

för det är ju så ibland
när man läst något
så innerligt bra att orden
för att gottgöra känslan inte
blir rättvis

det finns så mycket här
som är helgrymt

du bilder klara bilder
och upplevelse känslor

morgonsol
ett lugn

"ljuset var bedövande
så olikt vår mörka värld"

smultron och nyblekta slingor

"nej, du är ingen för mig
ingen för mig
ingen för mig"

befriande att läsa
jag ger dig stående applåder!!
2006-06-05

    ej medlem längre
Jag fick en väldigt tydlig tolkning av den här !
Det känns verkligen som en - nu - går - jag - vidare - dikt! [ UNDERBART ! ]
sånna borde det finnas mer utav...

jag älskar frasen om slingorna och


"tom på saknad

full av längtan"



ååå ! det doftar sommar och nyklippt gräs från den *kram!*
2006-05-31

    Nils W
bra, mycket bra. tydliga bilder.

lite kritisk dock till upprepningen:
ingen för mig
ingen för mig

den förtar resten lite grann
2006-05-30

  madinsane
oooo bejbi vad bra du är..
och du är så sabla SNYGG i dina nyblekta slingor..
2006-05-29

    ej medlem längre
wonderful!
2006-05-29

  Ola Rydberg
underbart berättat
gillar det drömska flytet som drivs fram av det kursiva
2006-05-29

  Mats L.
Ännu en högklassig sak det här, och valpen drog du också in i det hela
2006-05-29

  Shininkagemusha
Vackert om möte. Den svenska sommarmelankolin känns i märgen, på ett skönt sätt ändå. Att längta kan vara skönt.

högvakt
pendeltåg
och järnvägsspår

allt utan dig


Fan så bra.
2006-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris