Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rIdå

 

 

Det är när vintrarna närmar sig ,luften 

förstår att vidga sig

hon rör om för hon springer åkrarna fram

Luftar årsgräsets häpna vissnande

 

Där hon dansar lyfter eldflugor och hovrar ovanför

som ett sällsamt lysande norrsken.

 

Hon har nätterna kalla om sig

förnimmer år och klockslag.

Minnena bär hon inom sig

 

Så har höstlig vårsådd år att skalda 

Blott ett har hon återgett

 

Det i hur fjärilen förnimt resan

 

Och i detta återgången förberett.

 

Det hur klockan klämtar tunga slag

En helt vanlig återkommande höstlig dag.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-25 22:37



Bookmark and Share


  djungelnslag
Vackert norröver
2017-09-01

  ULJO
Hösten en härlig tid
2017-08-28

    ej medlem längre
fint skrivet om hösten
2017-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP