Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet att du lever

Jag försöker 

urskilja människan , inuti människan

öppna små osynliga dörrar i hopp om att hitta vägar vi båda kan gå 

vill håll din hand

hoppa över vattenpölar framför våra skrattande fötter

vill se ditt leende bakom läpparnas streck, bakom ansiktsförlamningen

den som du hastigt hittade hängande i garderoben när du valde stil för dagen

men jag kan se ditt ljus

och jag tar mitt suddigum, som jag alltid bär med mig, och suddar

suddar, suddar

långsamt försvinner dina stela läppars streck

jag blåser lite på dem, smeker med min hand dina mungipor

ser in i dina matta ögon

jag vet att du lever 

jag vet

nu lyfter jag min hand och petar i mitten på din mage

kille kill kille kill

du kommer snart att dö

alla ska dö

varför inte passa på att leva

 




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 563 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-17 20:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra stark och full av liv!
2019-10-18

  Quasimodo
En skön hyllning till livet och för ett levande mitt in i tillvaron för vad som är och för vad som kan bli!
2017-09-18

  dansamedvargar
Starkt vidrör du, delar med dig av ett hopp och av en sorg.
..Och en enorm kärlek.

Så känns din dikt inuti mig!
2017-09-17
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström