Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tom tom tom tom

trots att höstsolen silar in i inomhusvärmen
trots att maken spelar mjukt på sitt piano
tom tom tom tom.... dom dom doom
kan jag inte dansa runt på min mjuka matta

kungalängd och överklass och militär
fragment av historia
som jag läst
nationalitet och den starkes rätt

slår på den som ligger ner
överser med polisens batong mot vapenlösa
batong batong batong
blundar för uppifrån kommande förtryck
-
förkastar vi stenkastarens historia
varthän går vi då
vart hamnar vi då
då då då?





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-10-29 16:06



Bookmark and Share


    MichaellQ
Stora, starka ord! Gillar..
2017-11-10

  Lars Hedlin
Ja tyvärr mer och mer nu..
2017-11-04

  Anya VIP
Jaa mycket grymheter i världen. Det kan förta ens glädje. Hoppas diktarjaget kan njuta lite av pianospelandet.
2017-10-30

  Karina"Kia"
Svårmod och tankar som bryr!
Vart är vi pålägg.. Mot våldets handlingar...........................?!
2017-10-29

  ULJO
Skrivet med stor eftertänksamhet
2017-10-29

  aol
Bra skriver vart är vi på väg,
2017-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Väldigt bra och tänkvärd text om hur vi påverkas av det som sker i i världen!
Lusten att dansa försvinner när man ser förtryckarnas fötter stampar och trampa varhelst de sätter fötterna.
2017-10-29

    ej medlem längre
Dina ord leder till eftertankar och känslor av hur snedfördelat livet kan vara.
2017-10-29

    Elisabeth Nilsson VIP
En sorglig bild av världen av idag. Alla är inte starka. Ingen borde leva på sin styrkas rätt. Medkänsla borde skattas högt.
2017-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP