Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..."Jesu låt behaga dig!" Inspiration Psaltaren 19:15 och Jesaja 55:9,1o


Alla mina ord och tankar...


"Alla mina ord och tankar,
Jesus, låt behaga dig;
Laga att jag flitigt samkar
Det som evigt gagnar mig.
Kom, o Jesus, bliv mig när,
Låt mig bliva där du är!"


Min så älskade folkskollärarinna

Elsa Enbaeck bad denna psalmvers

med oss varje morgon i folkskolan

i min hemstad Västervik vid Östra kusten

där min far var tullare och farfar yrkesfiskare


Den stora slottsliknande

tegelbyggnaden med torn

var min folkskola som

i allt påminde mig

om trygghet i Gud


då både småskolläraren och

folkskolläraren visade vägen

både till ett lyckligt mål i livet

och för evigheten...

Hur stort???!!!


Så jag sörjer

över läget

i Sverige

idag i så stor brist

på målinriktning:-(


Först på ålderns höst

har jag dock till fullo

förstått att Gud vill

ha både mina ord

och tankar i sinnet


och att Gud vill

att jag varken

ska tala eller

ens tänka ont

om min nästa


Kärlek, kärlek

och åter kärlek

håller själ och kropp

frisk och bevarar

oss totalt i Gud


"Låt min muns tal och mitt hjärtas tankar behaga dig, Herre, min klippa och min återlösare!" Psaltaren 19:15

"Mina tankar är inte era tankar, och era vägar är inte mina vägar, säger Herren .
Nej, så mycket som himlen
är högre än jorden, så mycket är mina vägar
högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar." Jesaja 55:9,1o




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-30 14:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Verkligen tänkvärda ord...
2017-12-04

  Ninananonia VIP
Vackert..och sant..
2017-12-01

  Jaseph
Jag delar helt poetens åsikt att "Kärlek, kärlek/och åter kärlek/håller själ och kropp/frisk och bevarar/oss totalt i Gud".
2017-12-01

    ej medlem längre
En vacker psalmvers som byggt tro och glädje i livet.
2017-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP