Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

midnatt och maskrossånger



så skred hon över daggröna
morgonängar
iklädd endast gryningens vita skrud

om sorgens färger var blå
så var hennes ögon djupare
än havet

bottenlöst nuddade hennes
nakna fötter
de ännu oställda frågorna

(pusselbitar)

hans röst var alltid nattbrisen

och hon

hon hade alltid skymning

i sitt hår




Fri vers av Smultris
Läst 676 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-08 00:26



Bookmark and Share


  unhappyvoices
GOOSH

Hjärtinfarkt, eller nått liknande.
Du är förjävla bra!
2006-06-11

  Zara VIP
Frida den jäveln ahr citerat precis det jag tänkte citera...och jag vill bara säga mums för dom styckena! helt otorligt vackert.!

*ger frida en smäll och sedan en pus spå näsan*;)
2006-06-09

    ej medlem längre
jag själv som helt tycks ha tappat förmågan att skriva hänger mig nu fast till dina dikter och speglar bottenlösa bilder i dem
JAG ÄLSKAR ALLIHOPA! .. men, är det någon som är favorit så är det den här!

och detta stycket:


om sorgens färger var blå
så var hennes ögon djupare
än havet


[ där dör jag eller nåt ! ]

och " och hon

hon hade alltid skymning

i sitt hår " .... * gråter *
2006-06-08

  Jessica Ebbesson
Mmmm..denna var sannerligen en njutning att läsa. Välkomponerat och vackert!
2006-06-08

  MonaLisa
Ensligt, ensamt, längtansfullt, lite sorgset, och väldigt härligt vackert
2006-06-08

  Mats L.
Fint fångat
2006-06-08

    ej medlem längre
otroligt vackra bilder man får av den här dikten
2006-06-08

  rebecca d
vilken oerhörd vacker dikt, vilken fantastisk bild du målar...man ser hene framför sig....
2006-06-08

  Per Rydberg
Oerhört vackert klingar din dikt när jag läser den. Som om du vägt varje ord på guldvåg och hittat just det rätta som leder framåt på sorgens väg. Mina ögon tåras. Din text river sår just för att den framkallar bilder samtidigt sköna och oerhört sorgsna. Gripande!
2006-06-08

  Anna H
Fint! Jag tycker om den här. Den är vacker och lågmäld. Allra bäst tycker jag om:

"om sorgens färger var blå
så var hennes ögon djupare
än havet"

Ensamhet är ett stort ämne och särskilt den sorg den för med sig. Snyggt skrivet!
2006-06-08

  Sanningsägaren VIP
Nä, fy.. skriv inte så här
vackert nu igen..
jag gråter nu
2006-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris