Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ny själsfrände genom tips från en kär poetervän. https://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_von_Gerok ,överhovpredikant i Sluttgart, tysk präst och lyriker 1815-1890 Ur "Palmblad samlade i Det Heliga Landet".


Karl von Gerok


"Se några palmblad här från Österland,

Mer säll min ande vandrat under palmer

Och hört i deras sus på Jordans strand

Ett stilla genljud utav Davids psalmer.


Min Herres väg de bladen smycka må,

Och blott en fläkt de av Hans mantel röna,

Invid Hans fot de vissna gärna då;

Kring Honom grönska tusen mera sköna."


Om Ni nu inte ser mig på ett tag här på poeter.se

så djupdyker jag i denna pärla bland böcker

som jag fann på Bokbörsen i veckan...


som "Tröst under natten"som jag

kanske återkommer till eller

"Låt mig inte falla i människohänder"

"Se Herrens tjänarinna" rakt in i min situation:

"Så helgar jag nu mig,

Mitt hela liv, mitt hjärta

O, Fader, blott år Dig

I glädje som i smärta.

När jag ej mer är kvar,

Må man som gravskrift finna:

Hon troget tjänat har,

Se Herrens tjänarinna."




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-02-16 14:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Du får väl skriva senare om vad du hittar...
2018-02-17

    ej medlem längre
Ny kunskap - nya möjligheter!
2018-02-17

  L Patrik W Johansson VIP
Kul

Jag gillar böcker fram till Strindbergsperioden ungefär allt efter det anser jag modernt (i ett land som anser sådant gammalt, Strindberg alltså, men där finns språket och idéerna)

Själv har jag August Blanche att upptäcka han var "oäkta" prostson med en vallon Blanck som styvfader vars namn han gillade och antog den ursprungliga stavningen till

Jodå också sent 1800-tal precis som den käre von Gerok

Be well,
LPWJ
2018-02-16

  Eva Helene VIP
Intressant!
2018-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP