Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldkantad galenskap

 

Kan man skylla något oförskyllt
På en pokal på din hylla
Vi har inget annat val
Än en tro
Att din gamla guldsko
Bär skuld
Satte bollen i rullning
Frispark och förlorad mark
Så jävligt det blev
Vita ark, sankmark och snöbollseffekt
När du förstått att du gått
Nerklassad och knäckt
Obetänkt som ett sänkt stolpskott
Med självbild så skev

Du skrek hurra, jag har gjort något bra!

Målskytt var något nytt
Stresspåslag, stilla undran över ditt jag
Balansen sattes på spel
Du ville slå dig fri, ge dig in i matchen
Inte vara bollkalle åt varenda tokskalle
Som förbytt
Totalt upp i mentalt spinn
Du sa: Livet är ingen tävling
Mumlade: Våga och vinn
Utan sömn, din akilleshäl
Och litium som andra skäl
Alltför många bollar i luften
Och med stukad själ
Vände du kreativiteten 190 grader
Och missade realiteten med en millimeter 

 

...

Du är en skön lirare med självdistans 
För dagen dragen till sin spets
Du tål ett självmål
Och tillfällig utvisning
Minnet av oss själva är guld värt
Men dina värderingar verifierar
Dem vägrar du schackra med
Du har en inre guldvåg
Men
Rädslan att förlora mig
På samma sätt som du förlorat dig
Fick dig på fall

Du minns att jag finns 
Du säger nu
Att det är jag och du
Så kom tillbaka utan elchock!
Ditt hjärta har ju inte stannat! 
Du är mitt guld
Jag satsar allt på oss
Res dig upp och ta revansch!




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-04-08 22:33



Bookmark and Share


  i af apa
Skönt gung
Fastän leken är allvaret
Ja upp för revansch!!
2018-04-09

  Goraxy 89 Orion VIP
Många applåder och uppmuntrande ord oXo från mig idag !!!
2018-04-09

  gunnnar nylund VIP
Du är allt en skön lirare...man kan inte
annat än instämma i applådåskorna
från den poetiska läktaren.....
Heja lag KattenKin!!
2018-04-09

  aol
Så jäkla bra skaldat som en spiraltrappa som vinklar neråt i ett tröstlöst djup så ges ett hopp om försoning mellan ännu tickande hjärtslag från en nära själ som alltid älskat,
2018-04-09

  Onomatoprofet VIP
Du är klar för fotbolls VM i Ryssland !
2018-04-09

  Blomma-Stjärna VIP
rakt i mål, rakt in i hjärteroten!
2018-04-08

  träsnidaren
Alltså
Jag är kär

MÅLMEDVETEN poesi

"Frispark och förlorad mark"
Så bra!

Tack.
2018-04-08
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP