Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en bakgårds beskrivning


Prova detta poem.
Och det vill komma
Till dig

Runda sunda ogjorda

Blåbärs bestänkta
Tankar

Eller det andra bombastiska
Basun utblåsande högmodet

Pröva även moster Selmas
Stickade sockor helt oanvända

Sedan 60-talet Lagrade i olika
Hyllor genom livet

Öppna sedan upp ditt fönster
Mot gårdsplanen och snudda

Med dina fingrar mot de lime
Grönsköna buckligt skira
Eklöven som spruckit ut

sedan gårdagens duggregn
mellan silande sirliga skuggor

Säg sedan bara inte att du
Lever i nuet med vad det
Tillkommer av dåtid

Och allsköns
Konstaterande sidoblickar
In i vardagen

Du som blott är en volym
Fylld av intressanta
iakttagelser jag aldrig
Kan släppa taget omkring

Jag som är din ram
Spegel Diktafone

När det så passar
Dig

Tillsammans är vi
anledningen att
Livet finns till
Just nu som det är

Och att duvan på andra
sidan trädet från sitt rede

Lyfte på gumpen och sprutade
Ut sitt vita träck i en vid
Triumf båge

På grannens svarta HD
sadel nedanför trädet

Och detta bara på början
av Försommaren

Strax innan Tornseglarna
anlänt.

Just lagom för att ta sommaren
helt I sin egen besittning

Bland våra svarta taknockar
av stilla tidlös instängdhet.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-05-15 05:47



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag provade!! Och detta flödande stycke kom till mig och gav en njutbar resa! Sista tvåradingen är lysande poetisk!!
2018-05-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Detta kallar jag vardagsnära och exklusiv poesi att glädjas åt.
2018-05-15

    ej medlem längre
Bravo!
2018-05-15

  limerick
Medryckande kreativitet i försommartid!
2018-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP