Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föresväva

 

Det förutbestämda fängslar
driver in oss i sin fålla
tar oss fram från dåtid till framtid
i personliga labyrinter
frihet är bara ett ord
vi vet inte dess väsen
nuddar bara när vi nosar dess natur
fantiserar om faror och fördelar
fångade i det fatala

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-12-18 12:53



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Kismet (ödet) anses av en del förut-
bestämt i vårt framtida liv.Det pratas
också om "fjärilseffekten" d.v.s. det
vi gör nu orsakar förändringar i fram-
tidens resultat.
Många gånger kan vi inte förutse följderna, men man skulle kunna säga
att klimathotet är svaret på dessa
funderingar.
Vår frihet är begränsad... men vi behöver mer frihet som är parat med
ansvar.

2018-12-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Ytterst tänkvärd och spännande dikt!
Ödet kanske bara är en chimär?
2018-12-19

  87383 Karlsson
Fina F ;)
2018-12-19

    Sefarge VIP
Så knivskarp
skaldekonst!
Fåtölj-äventyraren
Vet ej vad "riktig"
Frihet är!
;)
2018-12-18

  Poeten Salvador VIP
Jag ska börja läsa boken Friheten och ödet av Rollo May. Din dikt introducerar
2018-12-18

  Blomma-Stjärna VIP
sinnrikt och fängslande om frihet och öde!
2018-12-18

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in och ligger kvar en stund, sätter fart på tankeverksamheten.
2018-12-18

  Kungskobran VIP
Om frihet diktade Biskop Thomas 1439
Frihet är det bästa ting som sökas kan världen kring
2018-12-18

    ej medlem längre
Ja, det känns ibland som om
vi lever mitt uppe i ett slags spel
med från början givna förutsättningar
och ett visst antal extra liv
samt andra nyttiga verktyg
att samla längs vägen
på väg till nästa nivå
i evighetsspelet Existensen.
2018-12-18

  DavidM VIP
Effektfull diktning, temat håller kvar en i stämningen genom raderna och efteråt.
2018-12-18
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP