Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egenhet 2 : Samma Damma i Skilda Tillstånd

 

 

en annan motvalls (o)vana :

jag börjar damma just

när dödstrött borde sova bums

- som om först då får lust

 

att slita med rutiner som

har skjutits upp och upp...

trots torde varit lättgjort förr

mot mattkant nu dras ned :

 

mitt fokus, efter arbetspass

direkt jag plockar grus

som kunde dröjt tills åter pigg...

tycks fast i "must do" rus

 

måhända mens man uppvärmd står

känns dumt att trappa ner

- ty vet ju när har heldag fri

helst sitter, mediter...

 

...artistiskt knådar fantasin

till verser färdigt först

och sen om ännu finns minut

tar tag i disk och dusch

 

dock väl i vattnet stannar jag

likt fisk så gärna här

där slipper byta luft var kvart

hur tråkigt /kul/ än är

 

(....förklaras kanske psykets drag

av nedärvd soc-struktur :

typ trött i grottan städas bäst

när ej kan jaga djur -

då skörden bärgats putsar man

sin dräkt för nästa tur?!)

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-02 10:21



Bookmark and Share


  Nanna X
Damma
liksom sin mamma...

Nog ingen ovanlig vana, och jag tror den är sund: att köra på medan man har ångan uppe, och sedan gå ner i varv. Livet är ju ingen autostrada.
2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP