Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår i diktsamlingen "Som att gå sönder och stå kvar" ISBN 978-91-519-4643-6 Förlaget AMP


När jag vänder mig om

 

Jag har bekräftat min skugga
Och synliggjort min ande
Jag når nästan runt mina dimensioner
Kan värma mina händer
Och det händer
Att jag tar min spegelbild i hand
Ändå är det så lätt att förlora mig
Som om hemkomsten varit en vinterdröm
En spejsad idé här i mitt ide
Som om kontakten aldrig kan sträckas ut
Och följa med till de andras verklighet

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-03-08 21:00



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Så komplicerat, mångbottnat och tänkvärt! Viktigt läsa om eller sakta läsa.
2020-05-19

  Åse Tropp VIP
Bra, berörande!
2020-05-16

  Gin83
Stark och intressant om självbild.. relationen till jaget och alla dess dimensioner
Jag ställer frågor till mig själv om självkritik och kärlek till den man är och den man ser när jag läser denna. Vem är jag inåt och utåt och vilken plats har jag i andras ögon
Berörande
2019-05-31

  AiA Maria den fria
Ande-tag
Reflex-tion
Frihet

Tack!
2019-03-11

  Lars Hedlin
En mycket mycket bra text!
2019-03-09

    Roger Runkar Ragnar
Doften av skuggans konturer tilltalar bilden i spegeln, som talar till
doftens innersta våta väsen.

KattenKin levererar stilistiska delikatesser, både här och där i detta trippelbottnade textalster.

2019-03-09

  Kungskobran VIP
Att hitta sig själv är svårt
jaget är svårt att komma åt
allt går att finna i en dröm
särskilt om den är skön och öm
Sökandet tar aldrig slut
det är en väg att hitta ut
till sanningen
om och om igen.
När du äntligen är framme
till din namne
kan du koppla av ett tag
och söka ditt inre jag



2019-03-09

  Jörgen Jalmo

Älskar!

" jag har bekräftat
min skugga"..

2019-03-09

  gunnnar nylund VIP
Sökandet, förståelsen och bekräftelsen
dansar likt tre systrar runt i ögonen,
när man likt en detektiv söker den
röda tråden i livet. Man får försöka
att göra det bästa av det.

Bra text!!
2019-03-09

    Peter Söderqvist
En text som verkligen belyser det komplexa med ide'n om ett jag och relationen mellan jaget och tanken. Så vacker skriven.

Jag tycker om texten.
2019-03-08

  Blomma-Stjärna VIP
Berörande om att hålla ut
i det som känns bra
Det kan ta ett tag
att etablera sitt
när man tar nya tag
2019-03-08
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP