Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betraktelser i pausen

 

Mellanlandar i ingenting
Som när filmen går av
Väntan på vaktmästaren
Att han klipper allt korrekt
Men det finns historier
Som berättas baklänges
Historier som går till historien
Historier vi aldrig hört förut
Och dem utan slut
Som en konsert i en stumfilm
En dubbad president
Eller reklam på rapport
Vi sitter där i släckt salong
Utlämnade
Väntar på Gud, Godot
Vaktmästaren
Någon bättre vetande
Som talar om för oss när vi ska gå
Och vart
Det lilla vi behöver förstå
För att kunna göra så
Godtrogen är vår art
Låter det fatala fatta grepp
Om det vi inte greppar
Och
När ridån går ner
Det är först då vi ser i fyrfärg

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-07-01 20:06



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre VIP
Du skriver riktigt bra nuförtiden!
2019-07-02

  Magdalena Eriksson VIP
kanonbra!
2019-07-01

  AiA Maria den fria
Lysande klart... ”när ridån går ner”.

Tack!
2019-07-01

  Blomma-Stjärna VIP
bra skriftat - som alltid!

- som en meditation över ett vemodigt tillstånd... med smak av ett ingenting blandat med en känsla av att vara utlämnad - och så denna väntan - en väntan på vad, om inte Gud eller Godot...

"godtrogen är vår art
låter det fatala fatta grepp
om det vi inte greppar"
2019-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Glöm inte sången de spelar när filmen är slut, lamporna tänds och publiken går ut...
2019-07-01
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP