Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svartvitt

stjärnhimmel, stjärnhimmel
allt faller på plats
natten sveper sina vindar
ända in

hon säger alltid att hon vill hänga sig på vinden
och jag skar ett djupt sår i mitt hjärta
själv
det finns bara spån av minnen
allt händer
men det känns inte

bilder i ett virrvarr av svartvitt
en mor håller hårt i sitt barn, medan jag
dränker dem i tusch
klistrar över ännu en bild
det föreställer bara
förtvivlan (den som egentligen inte finns)

sömnen svider i ögonen
jag fattar tag i järnvägsrälsen
kör över mig, bara kör över mig
men världen bromsar innan tåget kommer

viljan att leva
jag springer därifrån, ut i hösten
vill att den ska vara för evigt
precis som jag
precis som jag




Fri vers (Fri form) av reminiscenser
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-01 22:28



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Det finns strofer i texten som utgör kärnan...själva smaken i det du skriver
”...allt händer men det känns inte...”
”...springer därifrån, ut i hösten, vill att den ska vara för evigt precis som jag...”
Synnerligen fin och levandegörande text där det tvungna och det önskade står som starka motpoler...
2019-10-01
  > Nästa text
< Föregående

reminiscenser
reminiscenser