Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så mycket mer

 

det var så mycket mer

 

än kroppar som förenades 

så många fler lager än hud mot hud

det där som glömts bort

ett avlägset minne

från en trygg livmoder

innan livet kom i vägen

människors giriga händer som tar

hjärnor i manipulation mot varandra

hjärtan i otakt


det var så mycket mer.

 

under täcket

under stjärnorna

vi såg inte riktigt Karlavagnen

visste inte namn på stjärnbilder

men att vara del av

det oändliga

universums stora kärlek

det visste vi

i den stunden

 

det var så mycket mer

det var så mycket mer.




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 483 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-10-04 08:52



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Lågmält och innerligt med en stor passion bakom orden.
2019-10-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En härlig dikt som berör...upprepningar ger kraft till din vackra text som tål läsas många många gånger!
2019-10-06

  Boel Lindell
Ja, jag håller helt med Jenny Leine och kan inte säga det bättre än hon redan gjort. En dikt jag gärna återvänder till så därför bokmärker jag den.
2019-10-06

    ej medlem längre
En helt underbar dikt som fångar något som gått oss förlorat, en ogreppbar, magisk känsla av livets och universums storhet. Det skickliga användandet av upprepningar har en förstärkande kraft.
2019-10-05

  Lena Själsöga Keijser
att inträda
är det vilket stiger upp
kan ske går det att säga befruktade ögonblick
2019-10-04

  Nils-Robert
Rader från hjärtat. Fint diktat
2019-10-04

  Domenico VIP
I djupet av det varma, vackra, viktiga...i ögonblickets famn...
En underbar text!
2019-10-04

    Lars Gullberg
Men egentligen behöver jag inte det.
Eftersom denna stund är här och nu. Denna plats vi är
2019-10-04

    Lars Gullberg
När Bjarne skriver så läser man gärna. Ditt språk och din röst. Här att försöka nå fram till diamanten. Till Gud

Du skriver: "Det VAR så mycket mer" i den stunden då vi var där, Fantastiskt

Jag ska börja samla på såna stunder

Wow
2019-10-04

  alicja lappalainen VIP
Det som man inte kan namnge är själens försök att helga det profana och har en mystisk dimension.

En dikt som man läser några gånger med ett stort intresse.
2019-10-04

  Öknens Ros VIP
En mycket fin dikt, stämningsfull.
2019-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö