Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om själen

Om själen är en ö
Vill den väl vara ett paradis
Och på så vis
Tar den isolerad och obefolkad
Ödsligt otolkad
Välan av världen adjö

Om själen är av sand
Är den en strand ibland
Eller en öken
Torrlagda blir försöken

Om själen är små kristaller
Av energi
Kanske därför vi faller
Och tar oss förbi

Eller atomer
Som går i taket när hjärtat lägger av
Oförstörbara fantomer
Med större krav
Som söker nytt
När vår egen tid flytt

Om själen är toner
Vibrerande joner
Ett stycke musik
Specialskrivet just för dig och mig
Som gör var och en unik
Egen bland miljoner

Men grym är lotten
Att få djup klangbotten
Man förlorar sig så lätt

Det är vårt partitur
Som ger oss tur eller otur

Om själen är ett frö
Blir du en blomma
Eller en idé
Själen kanske känner sig förbrukad
Och vill dö
Om vi är alldeles för tomma
Eller så reser sig själen över det tidlösa
Som en exotisk orkidé




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-11-12 21:30



Bookmark and Share


    glasa VIP
tycker om ditt själs
broderi
ditt medvetandes
drömmande känsel
sökande

då får jag också
söka
undra
vilja veta
längta att finna och förstå

inte bara stå grundad
utan även nå längre
än så
mmm
stå på tå
2019-11-19

    ej medlem längre
Det är svårt att få en dikt på rim att flyta på så naturligt och fantasifullt att man inte fastnar i språkljuden utan den vackra melodin som orden har och det budskap din text bär. Tycker om!
2019-11-18

  Lars Hedlin
Skrivit med stor inlevelse och full av liv tycker om mycket :)
2019-11-17

  Lars Hedlin
Skrivit med stor inlevelse och full av liv tycker om mycket :)
2019-11-17

  Kungskobran VIP
Det finns många olika skäl
att älska och hata en själ
Vi har den själ vi har
och får samsas med den i alla dar
men om man inte gillar den
får man försöka igen
att med den bli vän
2019-11-13

  Poeten Salvador VIP
Själen är ett svårt ord för mig
2019-11-12

  Gunwale VIP
Jag tycker om alla ’om’ och ’eller’, hur de varvas och håller allt öppet.
2019-11-12

  Kaptenlöjtnant
Fina tankar om själen

2019-11-12

    Lena Staaf VIP
Själen som allt det möjliga och omöjliga, ändliga och oändliga, unika och universella, det svåra och det vackra. Tack för alla dessa poetiska bilder!
2019-11-12
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP