Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nostalgikern

 

Hälsan kan hälsa hem
Och hjärtat har han begravt
Tiden haltar med uttjänt batteri
Lyckan synonym med längesen
Han missar festen, sitter bredvid
Alla minnen som sidenkuddar
De viskar så ömt
Bägaren har han tömt
Dåtidens dunbädd
Dunkel och drömsk
När de församlade överröstar varandra
Slår strike på strike
Som en bullrig bowlingturnering
Fyndigheter efter fylla och förmåga
Pratar i mun utan att fråga
Lockande att luta sig tillbaka
Och smaka

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-02-14 00:31



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Din dikt är tänkvärd på många sätt. Orden lever, det är nästan som att vara där.
2020-02-22

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2020-02-16

  Respons VIP
Längtan tillbaka verkar bli ett fängelse för det som händer här och nu. Nostalgin är härlig men bedräglig.
2020-02-16

    Lena Staaf VIP
Härlig text som ger igenkänning! Vi sörplar i oss nostalgin som är en hårt friserad bild av en tidigare verklighet. Och där är JAG huvudpersonen. "Pratar i mun utan att fråga" (särskilt i samband med dryckjom).
2020-02-14

  Solstrale VIP
Bra! Underbart! ;)
2020-02-14

    Jane S VIP
Äh. Var tid har sin charm.
2020-02-14

  Ola Rydberg
Vilken härlig
text, gillar känslan
och jag blir underhållen
2020-02-14

  Solweig Jansson VIP
Känner igen mig ! Du har verkligen fått med alla de olika känslolägen man kan uppleva i en sådan situation- man är där men ändå inte - raderna 5-7 känns centrala.
Och tänk om de andra känner likadant - det slog mig just !
2020-02-14
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP