Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det icke namngivna och de självutnämnda

 

Jag tycker inte om vita ytor, lösa trådar, det icke namngivna, som om det odöpta vore okristligt, eller som om det som rör sig i rummet ignoreras för att det är flyktigt och vi vanligtvis inte har tid att reflektera över nåt så opraktiskt som det som rår över andra lagar.

Jag sitter och sorterar, först var det ägodelar, sen världsdelar, och nu atomer och energin som får dem att säras eller hänga samman. Inser att ju mer jag utvecklar detta desto längre ifrån mig själv och andra hamnar jag, som om jag valt att ösa upp havet och sila varje droppe genom universums masknät med samma vördnad som det vore tårar, läkande och befriande med det påtagliga i det omöjliga.

Jag tänker att vi expanderar, att vi alla är som egna solsystem och att vi borde värma varandra, tända stjärnorna i alla rum, befria oss från rädsla och främlingskap. Misstänksamheten är som en strömbrytare. Det blir 7,7 miljarder förmörkelser som slår mot varandra i ett tiltande flipperspel, misstänksamma myror med medaljer. Ett upplägg som ett spel för självutnämnda gudar.




Fri vers (Prosapoesi) av KattenKin VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-03-14 00:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra och närvarande skrivit gillas mycket!
2020-03-23

  TrollTörnTrappan VIP
Här får du trådar att hänga samman i hisnande kontrast : hur ägodelar och världsdelar blivit sorterade, hur havet hanteras droppvis... att människor är solsystem (månne som i astrologi?), därtill kuslig liknelse med mega-flipperspel!?!
2020-03-17

  Staffan Nilsson

Ja, vem vill inte lösa allt, fylla upp allt, förstå allt - och så lockande det är att falla på knä för hen som försäkrar: Jag ordnar allt!

2020-03-16

  Blomma-Stjärna VIP
Fantastiskt bra om oss alla i världen - må vi bli upplysta och befriade, att vi kan värna och värma varandra -
känns särskilt aktuellt nu när land efter land stänger sina gränser för ett luftburet virus som sprider sig "genom universums masknät"
2020-03-16

  Solweig Jansson VIP
Massor av spännande tankar här klädda i din levande sprittande språkdräkt ! Sorterandet är vår arvedel, människan har alltid nyfiket undersökt och kategoriserat sin omgivning - vår tids förbannelse är att vi är omgivna av för mycket och inte överens om kategorierna ( kanske alltid varit så ? ) Det är absolut mer som förenar oss än skiljer oss åt - kanske blir det uppenbarat nu pga ett virus !
2020-03-15

  Ola Rydberg
Du är otroligt uppfriskande
bra poesi och bra flyt.
2020-03-14

    Max Poisé
Skön rytm en en hyfsat svart text. Bravo!
2020-03-14

    Lena Staaf VIP
Mycken klokskap och levnadsvisdom här! Vi är alla som egna solsystem i stället för att inse att vi har allt att vinna på att samarbeta och hjälpa varandra.
2020-03-14
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP