Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi små

 

Vi trampas på vi små
samhället fungerar så

Små myror
med irriterande hyror
insekter med sina ursäkter
kan väl trängas
i en skokartong
som ändå ska slängas
komma här
och kräva treor och fyror

Om vi inte kan botas
med fattigdomens medicin
kan vi väl utrotas
med nollsummespelets
räknemaskin

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-02-29 18:19



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
svart humor och fina myror
2020-03-25

  Solweig Jansson VIP
Både skarpt och roligt med allvar i botten ! Din språkglädje är så härlig !
2020-03-01

  Lars Hedlin
Den tog den! Mycket bra!
2020-03-01

    Sefarge VIP
Marknaden som myrstack?
Smartdjup skadat!

2020-03-01

    Lena Staaf VIP
Ha ha, det var en riktigt bitsk och rolig text där man får skrattet i halsen. Men myror med sina hyror, det är bara för härligt! Den allvarliga undertonen finns där, ojämlikheten och trampandet på dem som inte ska tillåtas begära något rimligt livsutrymme.
2020-02-29

  Ola Rydberg
Rolig text här fick man ett garv
2020-02-29

  Blomma-Stjärna VIP
när allt ska vara vinstgivande - även skola och vård och det vi redan betalt skatt för! - räknas den fattige som en nolla - men nollor kan förmera sig!
om vi ställer upp för oss själva och andra små
blir vi till ett verkligt sam-hälle
- tillsammans blir vi urstarka!
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP