Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I all hemlighet

 

Hon måste sova så hon orkar upp, skoldag imorgon, men kroppen sparkar och stretar emot som en vildhäst som tvingas in i mönster som strider mot dess natur. Huvudet är som det alltid brukar vara, ett främmande vakuum, en mörk rymd utan ledstjärna, och vänder hon blicken inåt i alla fall så ramlar hon över kanten ner i en svart sorg som en ocean utan land i sikte. Upplevelsen är rent fysisk, känns som att rummet vänt sig. Hon faller utan att falla i sömn. Ramlar omkring utan att stöta emot något. Ett ödsligt och outforskat ställe, som en ensam liten astronaut i rymden utan moderskepp. Ensamheten är outhärdlig, som ett straff för att hon blev född. Ett straff hon kanske måste lära sig bära. Hon törs inte prata med någon om detta, så fort hon säger något hon själv tänkt, reagerar andra antingen med förvridet ansikte, höjda ögonbryn i förvåning som hon vore från en annan planet, konstig och knäpp, eller med ett skratt som hon vore en pajas, eller ännu värre, en dum gås och avslutar stundens uppmärksamhet en klapp på axeln som att hon återigen misslyckats med att använda huvudet. Hon kliver upp och hämtar sin dagbok, vill formulera sin undran över saker och ting i hemlighet för hon vet att hon inte vill bli som dem, självtillräckliga i nåt inbillat självklart.




Prosa av KattenKin VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-03-04 20:34



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Starkt och berörande ! Din språkglädje är alltid lika härlig att få ta del av !
2020-03-08

    Bishkeks söner
Ett ödsligt och outforskat ställe, som en ensam liten astronaut i rymden utan moderskepp.


modersskepp,

mor mors famn

vackert. vackert och återigen vackert.
2020-03-08

  Lars Hedlin
Texten berör inom
2020-03-08

  Blomma-Stjärna VIP
Bra skriftat om att lämna den relativa frihet som det är att vara barn, gör nog ont för många och det är meningslöst att berätta - "ramla över kanten ner i en svart sorg som en ocean utan land i sikte". Vuxna vill inte förstå. Ensamheten och smärtan är svår att bära. Ska hon klara detta - utan att bli som de vuxna, "självtillräcklig i nåt inbillat självklart" ?
2020-03-07

  Marita Ohlquist VIP
Det gör ont i mitt hjärta när jag läser om hennes ensamhet och andras reaktioner när hon när hon försöker berätta vad hon tänker.
I dagboken kan hon i lugn och ro formulera sina tankar.

2020-03-05

    Lena Staaf VIP
Smärtsam och vackert formulerad text om den totalt ensamma flickan i en oförstående och fientlig värld. "En ensam liten astronaut i rymden utan moderskepp." Tur att hon har sin dagbok åtminstone.
2020-03-04
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP