Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pleasedon'thateme


Kungsängen

 

 

Och jag ser en reklam om sängar
Mitt i veckan
Ja, på tv...
(Inte Dplay eller Netflix)
:)

 

Nåt om att:
"Att KungSängen har sysslat med kvalité sedan...."
och "bla bla..."
Minns inte alla detaljer på rak arm
Och allt som poppar upp i skallen
är din pendeltågsstation: "Kungsängen"
Och en, givitvis en säng!
A goddamm bed!
Med sänggavel och allt
Jag var välkommen under täcket,
Jag var:"både hård och mjuk på samma gång"

 

 


Men nu får jag en klump i magen
Av att vara mig själv i
Biblioteket och Burger King
För att jag ger dig ångest
Jag, får dig att vara ledsen :(
Och jag skäms i kollektrivtrafiken
Jag vill stanna i mina lurar
Jag vill fly österut
Dra ner mössan
Jag vill inte tänka på Medborgarplatsen
Söder, torget och dina öppna armar
hållplatser eller stationer vi
stannat eller åkt förbi
Hur mycket bättre det kändes när
vi skrattade ihop

 


Jag vill lämna en lapp på dina lakan
Jag undrar: Är Kungsängen så där...
"ingen vanlig säng" -
"En bästa vän"

 

"Kan man spilla te i den?
"Kan man smula riskakor i den?"
"Kan man kittlas i den?"
"Kan man ha kuddkrig i den?"

 

 

 

 

 "Kan man drömma bredare i den?"

 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-07 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP