Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En liten fågel viskade i mitt öra att det är världspoesidagen i dag. Sen flög den sin kos och jag hörde vingslagen. The grande finale kanske är i mina händer, oskriven.


Jag ärver nåns dåliga rykte

 

Dom här orden är inget jag kom på själv.
Jag lånade dom av någon som i sin tur lånade dom av
sin farmor eller granne.
Sen blev det ringar på vattnet. Rykten på stan.
Tidningsrubriker och plötsligt ett språk med
slang och pratbubblor!
Jag kanske hörde en kollega göra en groda,
ramlade på ett X på stan eller fick flashbacks när
en vän slängde med uttryck som
"Man silar mygg och sväljer kameler"
Och tänkte: "Jaaaa exakt så, exakt så ska mina tankar heta!
Summa summarum, and here we are now
trying to blend in.

 

 

MEN ibland kan det vara
svårt att “stå på god fot med orden”.
Även om man jobbar med marknadsföring
eller inom media
Speciellt om läsaren
Missar ens news flash för att den bara
har poddar på hjärnan
Jag menar it can be a bit of overkill att
slå på stora trumman
För att bevisa sin poäng!
Men man får liksom se om den man
gillar gives a single fuck!


 

Eller om man blir tvungen att göra en pudel!




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-21 12:19



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Nu lyssnar jag ju inte på Lisa Ekdahl ...förutom "Vem vet inte du" men...har lite koll. Jag lyssnar på blandat. Men tar det som nåt positivt ...tror jag hihi
2020-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Goethe använde uttrycket "pudelns kärna".

Ja, det kommer från ett uttalande Jesus gjorde i Bibeln. Man har överseende med stora missförhållanden men slår ned på bagateller.

Det är lite Lisa Ekdahl över dig.
2020-03-21

  Hon kallar sig poet VIP
Kärna? Nu tappade du mig? Men anyway..."Man silar mygg och sväljer kameler" lånade jag från någon av dina senaste kommentarer! :)
2020-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Med eller utan kärna...?


2020-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP