Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag skriver det här så ligger jag under täcket eller gömmer mig bakom en kudde. Jag vet att det är inte så öppet man får skriva. Är just då jag gör det.


Det finns ingen handsprit mot känslor

 

 

Jag gick in i det här 
"På egen risk"

 

Med ett leende på läpparna
Med bus i tungan
och ömhet i fingrarna
Synonymer i bröstet

 

 

Och jag ångrar inget
Jag hade den bästa första dagen
på året på länge
Och ibland så blir saker inte
som man har tänkt sig
Jag klandrar ingen
Jag har fortfarande vänliga ögon för dig

 

 

Det finns ingen handsprit för att känslor
inte ska sprida sig i hela kroppen.
Det pirrar till på de mest pinsamma
ställen när man minst anar.
Det värker, kliar och rodnar.


 

 


Men jag ångrar inte att jag svalde min stolthet
Vågade säga hur jag tänkte på telefon
Erkänna att jag kände mig kanske sårad,
men inte hade rätt att känna nåt
för jag visste inte om vi var nåt ändå
Men hata dig? Nej...det skulle jag aldrig
och jag låtsades inte vara cool med det du påstod
Jag förstod ditt bagage och dina behov
Det där var nog all in your head...
För jag säger alltid sanningen
Hur den än ser ut, eller hur den än låter
Om jag väl talar ur skägget
Eller bli tagen på sängen

 

 

Jag kanske inbillade mig
Men jag ångrar det inte
Även om det gör ont att vara oönskad
och det suger att inte vara vänner
att vi blir lite så som bekantas bekanta
på stan...som låtsas att vi inte sett varandra
och ingen säger "hej" eller ger ett
vänligt leende

 

 

för att ingen törs verka fånig




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-25 17:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns saker som är värre än corona.
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP