Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar i natten om LIVET


Lyckan och Tårar




Lyckan kommer och lyckan går ....säger man ju. Hur vet man vad som är lycka då den går sönder, falnar, försvinner.

Efter ett långt liv har jag lärt vad som är vad, Lycka eller ej. Lycka kan vara av art speciell.
Jag vet vad jag behöver och vad jag kan avstå.

Jag har lidit under svåra prövningar, berövad, prövad, att hålla måttet.

Jag har skrattat mången gång

Jag har också gråtit

Jag har gråtit MER än vad jag skrattat

Men vet du, jag är glad för att tårarna formade mig.

För sorgen drog i väg med mig till okända ställen och i former som nästa knäckte mig.
Maria Maria, hur är det? säger man. Jo det är ganska ok blir mitt svar, jag ler, men tårar bränner alltid där.

Att pinas och lida hör till i livet, livet det fina, att ta vara på prövningar ger erfarenhet som hjälper den som frågar efter råd.
Kanske har man chans att få vända en annans liv till det bättre.


















Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-10 00:59



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
RATIONALISERING. EN AV FÖRSVARSMEKANISMER
,
2020-04-18

  bibbi ahrnstedt
Tack, tycker om och instämmer i din
text "att ta vara på prövningar ger erfarenhet " och se det som utveckling, det är vad livet begär. jag ser sorgen och kan känna smärtan
2020-04-12

  Larz Gustafsson VIP
Salomo lärde sig. The hard way. Det var han som skrev om fåfänglighet och ett jagande efter vind.
Karln hade inte nekat sig något. Men i slutändan insåg han att utan Gud är allt värdelöst.
Detta kan man läsa om i boken Predikaren.
2020-04-11
  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet