Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smedlycka

 

Rista ingen lärdom i sten
Dra dem genom sand
Låt vind sudda och hav salta
Lärdom är ingen
Rustning
Läkarrock
Prästkappa
Eller doktorshatt
Lärdom är järnstycket som böjs
För hand vid egen eldstad

 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2020-05-14 19:51



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Intressant hur du ger fortsatta vägledningar som "Dra den genom sand" - där många skulle stått och stampat på första avrådandet från stenristning.

Kommer mig tänka det är viss skillnad mellan lärdom och kunskapsbank - en avgrund mellan visdom och fakta [även om den kan överbryggas].
2020-05-15

  Solweig Jansson VIP
Superb text !
2020-05-15

  Magdalena Eriksson VIP
japp där satt den.
som blytunga pärlor av ändock
kärlek till liv!
respekt för hantverket att finnas till!
2020-05-15

  Judas Ekholm VIP
Så skriver man avskalad poesi av bästa klass. Överväldigande!
2020-05-15

    Sefarge VIP
Utsökt skriven
Poetisk livskunskap!
Att inta mellan varven
För alla och envar!
;)
2020-05-15

  Kungskobran VIP
Livet är den bästa skolan
2020-05-15

  Ulf Carlsson VIP
Roligt ristad runa som en lakonisk aforism i en modern Edda.
Budskapet tveksamt. Lärdom är oftast en mix av formell kompetens och personligt tillkämpad visdom.

2020-05-15

  Nanna X
Tankesmedja på hög nivå. Hoppas smeden inte bränner sig på lärdomens järn bara.
2020-05-15

  Respons VIP
Hantverksskicklighet!
2020-05-15

    Lena Staaf VIP
Viktig text om kunskap och lärdom som ständigt utvecklas och omvandlas och där de egna erfarenheterna har större värde än vad de formellt lärde vill tro.
2020-05-14

  Kajan VIP
Så bra! Enkelt till synes, och full av innehåll.
2020-05-14

    Max Poisé
Det ristar jag i sten!
Gillar detta!
2020-05-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att skaffa lärdom i livets smedja.
Ett ständigt pågående arbete.
2020-05-14
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP