Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Analys


En irritation föll över dig
ögonen vände sig inåt
du reste dig och gick till fönstret
stod där raklång med händerna på ryggen
demonstrativt som armarna i kors mot mig
en markering, ett avståndstagande
stärkande och lite skyddande i ståndpunkt
att ställa dig åt sidan
när nu jag syntes oförmögen

Du som skrapat ett helt liv på yta och ruta
vårdat och värnat
behandlat fönster som glasblommor
öppningar till stjälk och stam
att blicka in i, se ut ur, se tillbaka
känna hur något närande når fram
bara för att de egna är lite immiga numera
svåra att se igenom ibland
och att fönstret framåt lossnat
vad jag läste in behövde inte vara sant

Det var som att rummet släcktes
jag gick fram som en hel armé
jag vet det, jag gör så ibland
det är gamla takter som sitter i
det handlar inte om landvinningar längre
utan om rummet och längtan att dela det

Trevande sökte jag belysning
och armarna du lagt mellan oss
frågade vad du såg som jag missat
du vände dig mot mig med tom blick
känsla, svarade du

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-05-21 13:36



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Fantastiskt fin text på alla sätt - språkligt, innehållsmässigt, bildmässigt. Ett drama i de små nyanserna som är livsavgörande i kommunikationen mellan de två !
2020-05-24

  Kajan VIP
Så fint om den komplicerade kommunikationen och samvaron!
2020-05-23

  Anya VIP
Åhh vilket porträtt. Så starkt! Tycker om hur du jobbar med glas och fönster. Mästerligt.
2020-05-22

  Respons VIP
Två personer som har svårt att kommunicera, speglingar i kroppsspråk och attityder, så svårt att nå fram.
2020-05-22

  Blomma-Stjärna VIP
Du skriver så bra, fint flyt, laddat innehåll - fingertoppkänsla!
2020-05-21

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En stark text som talar om hur vi tolkar varandras känslor i kroppsspråket och som sedan bekräftas i ord.
Mycket känslosamt!
2020-05-21

  Kungskobran VIP
En fantastisk spegling om hur avstånd mellan människor uppstår.
2020-05-21

    Lena Staaf VIP
Ett fruset ögonblick med två som inte förmått förstå och känna gemenskap gentemot varandra.
2020-05-21
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP