Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ole Dole Doff

 

Jag var en ambulans som barn
syddes ihop i all hast
kaststygn och några kors i taket
mamma hade inte en chans
hon hade ju den där karln
det var kärlek banne mig
stor var den, de ville investera
bli flera
omaket i slottsgemaket
på fjorton bast
rymdes inte där något mera

Jag var uppochner och bakochfram
vände in och ut på världen
som en sparbössa
trodde mynt skulle trilla ut tillslut
jag var ett spån
som fick alla att fundera lite mera
över sin skam och var den kom ifrån

Jag var ett blåljus
en böld i stället för ett barn
blålila av köld
drog jag nätterna närmare mig
nere på stan
Ole Dole Doff
off på rus
man vill inte tänka
när hjärnan är ett spökhus

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-06-04 21:50



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Ett fantastiskt porträtt ! Bokmärker !
2020-06-08

    Max Poisé
Gillar flödet, tempot, du är skicklig i din hantering av ord så de smälter in i varandra på ett symmetriskt/behagligt sätt, tack för denna!
2020-06-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett flöde av ord och bild, vars tyngd går in i läsarens hjärta. Alla dessa vuxna som bara ser till sig själva. Ett helvete för barn att leva i.
2020-06-06

  i af apa
Du skriver med lätthet om svåra saker
Bra!
2020-06-05

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Ord som flyger fram, men bär på tung innebörd. Ordkonst är det!
2020-06-05

  Kungskobran VIP
Du är ett maskrosbarn, grattis
2020-06-05

  Ola Rydberg
Oj här blir man berörd på ett litet sorgligt sätt
2020-06-05

    Lena Staaf VIP
En dikt jag verkligen gillar! Fjäderlätta ordbilder med tungt innehåll. Bokmärker.
2020-06-04

  Briza media
Innehållsrika rader som tål att läsas flera gånger! Ger läsaren tydliga bilder, fint om en förmodat svår tid.
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP