Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det utanpå-liggande underliga undret. ..



Det ingen utanför
förstått sig på

Av ett främmande
ansikte

Att människan var
en bedragare som
bar på en helig kraft

Stod där raklång såg
ned på den torrlagda
källan

Läste på en turist
-broschyr,gick sedan
ner mot bilen. ..

Då bildades en krans
av de skönaste blåklockor

Och ur källan sprudlade
det klaraste vatten fram.


Den gamle från sitt fönster
Klev ut med sin rollator

Gick ned till källan vid
den torra ängsbacken

Och beskådade undret.
som skett

Kliade sig i huvet

Ingen skulle ju någonsin
tro på vad en gammal
Gubbe varit vittne till

Såg när en gräddgul bil
For iväg där nere vid
Länsvägen

Med en bedräglig människa
Som bar på en helig kraft.

Utan att veta någonting
alls om det.










Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-30 19:24



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Ingen tror på det gubben vet... det är väl samma "fenomen" som gör att folk trampar ner blåklockor i gyttjan utan att ens ha sett blomstren till att börja med.
2020-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP